ПрАТ "РІЕЛЕКСПЕРТ"

Код за ЄДРПОУ: 01553327
Телефон: 032-270-62-77
e-mail: realexpert.csd@ukr.net
Юридична адреса: 79035, м. Львів, вул. Бузкова, 2
 

Річний звіт за 2011 рік

Опис бізнесу(текстова частина)

Важливі події розвитку (в тому числі злиття, поділ, приєднання, перетворення, виділ) ПАТ "Львiвгуртбакалiя" - акцiонерне товариство, дiяльнiсть якого спрямована на здавання в найм (оренду) власного нерухомого майна. Пiдприємство "Львiвгуртбакалiя" було створено понад 45 рокiв тому, як державне пiдприємство. У вiдповiдностi до пункту 2 "Порядку перетворення в процесi приватизацiї державних пiдприємств у вiдкритi акцiонернi товариства", затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 21.04.1993 р. № 686 та Декрету Кабiнету Мiнiстрiв № 210I93 вiд 15.06.1993 р. "Про корпоратизацiю пiдприємств" Львiвське державне торгово-виробниче пiдприємство "Львiвгуртбакалiя" Наказом Фонду комунального майна Львiвської обласної Ради народних депутатiв вiд 21.04.1994 р. № 48п було перетворене у вiдкрите акцiонерне товариство "Львiвгуртбакалiя".
Державна первинна реєстрацiя господарського формування була проведена Галицькою районною адмiнiстрацiєю м. Львова - Свiдоцтво № 0388 вiд 30.08.1994 р.
Дата i номер останньої реєстрацiйної дiї 21.10.2009 р. № 14151050008010593.
До листопада 2002 р. пiдприємство займалося гуртовою та роздрiбною торгiвлею продовольчих та непродовольчих товарiв.
В зв'язку з нерентабiльнiстю у сферi гуртової i роздрiбної торгiвлi товариства з листопада 2002 р. була припинена гуртова та роздрiбна торговельна дiяльнiсть товариства, лiквiдованi роздрiбнi магазини, склад гуртової торгiвлi.
В даний час дiяльнiсть товариства спрямована на здавання в найм (оренду) власного нерухомого майна.
Про організаційну структуру емітента, дочірні підприємства, філії, представництва та інші відокремлені структурні підрозділи із зазначенням найменування та місцезнаходження, ролі та перспектив розвитку, зміни в організаційній структурі у відповідності з попереднім звітним періодом ПАТ "Львiвгуртбакалiя" складається з таких структурних пiдроздiлiв:
1. Дирекцiя.
2. Бухгалтерiя.
3. Iнженерна служба.
4. Юридичний вiддiл.
5. Комп'ютерний вiддiл.
6. Служба охорони.
7. Склад №2.
8. Склад №4,5.
9. Транспортна дiльниця.
10. МОП.
Вiдокремлених пiдроздiлiв Товариство не має та змiн в органiзацiйнiй структурi не планує.
Будь-які пропозиції щодо реорганізації з боку третіх осіб, що мали місце протягом звітного періоду, умови та результати цих пропозицій Пропозицiї вiдсутнi.
Опис обраної облікової політики (метод нарахування амортизації, метод оцінки вартості запасів, метод обліку та оцінки вартості фінансових інвестицій тощо) Пiдприємство дотримується облiкової полiтики, розробленої у вiдповiдностi з вимогами Закону України "Про бухгалтерський облiк i фiнансову звiтнiсть в Українi" вiд 16.07.1999 р. № 996-ХIV-ВР, на пiдставi нацiональних положень (стандартiв) бухгалтерського облiку. Облiкова полiтика на протязi 2011 р. була незмiнною.
Бухгалтерський облiк на пiдприємствi ведеться за журнально-ордерною формою, з веденням щомiсячних журналiв ордерiв, журналу-головна книга та оборотного балансу iз застосуванням комп'ютерної бухгалтерської програми 1С-Бухгалтерiя 7.7.
Використовується план рахункiв, затверджений Мiнфiном України вiд 30.11.99 р. № 291.
Сукупнiсть принципiв, методiв i процедур, використаних для складання фiнансової звiтностi, визначено облiковою полiтикою.
Вiдповiдно до ст.10 Закону України "Про бухгалтерський облiк та фiнансову звiтнiсть в Українi" вiд 16.07.99 р. № 996, з метою забезпечення достовiрностi даних бухгалтерського облiку та фiнансової звiтностi проведена рiчна iнвентаризацiя товарно-матерiальних цiнностей, основних засобiв i нематерiальних активiв, грошових коштiв i розрахункiв станом на 31.12.2011 р.
Основнi засоби (фонди) облiковуються на балансi за даними останньої державної iндексацiї на 01.04.1996 р. та за собiвартiстю придбання пiсля цiєї дати, з урахуванням їх полiпшення.
Амортизацiя основних засобiв нараховується прямолiнiйним методом, за яким рiчна сума амортизацiї визначається дiленням вартостi, яка амортизується, на строк корисного використання об'єкта основних засобiв. Застосовуванi в бухгалтерському облiку метод i норми амортизацiї за своїм змiстом спiвпадають з методом i нормами амортизацiї, що застосовуються з метою оподаткування вiдповiдно до Податкового Кодексу України вiд 02.12.2010 р. №2755-VI (з подальшими змiнами та доповненнями).
Амортизацiя нематерiальних активiв нараховується прямолiнiйним методом.
Первинна вартiсть запасiв визначається вiдповiдно до Положення (стандарту) бухгалтерського облiку 9 "Запаси". При вiдпуску запасiв у виробництво, з виробництва, продаж та iншому вибуттi, оцiнка їх здiйснюється за методом iдентифiкованої собiвартостi вiдповiдно одиницi запасiв.
Поточна дебiторська заборгованiсть за продукцiю, товари, послуги включається до пiдсумку балансу за чистою реалiзацiйною вартiстю. Для визначення чистої реалiзацiйної вартостi на дату балансу обчислюється величина сумнiвних боргiв.
Величина резерву сумнiвних боргiв визначається за абсолютною сумою сумнiвної заборгованостi на пiдставi аналiзу платоспроможностi окремих дебiторiв.
Текст аудиторського висновку ЗВIТ НЕЗАЛЕЖНОГО АУДИТОРА
щодо фiнансової звiтностi загального призначення
публiчного акцiонерного товариства
<ЛЬВIВГУРТБАКАЛIЯ>
за 2011 рiк


До загальних зборiв акцiонерiв ПАТ <ЛЬВIВГУРТБАКАЛIЯ>
До Нацiональної комiсiї з цiнних паперiв та фондового ринку



Звiт щодо фiнансової звiтностi

Вступний параграф

Основнi вiдомостi про публiчне акцiонерне товариство <ЛЬВIВГУРТБАКАЛIЯ>.

Повне найменування: публiчне акцiонерне товариство <ЛЬВIВГУРТБАКАЛIЯ>.
Iдентифiкацiйний код за ЄДРПОУ: 01553327.
Мiсцезнаходження: м. Львiв, вул. Бузкова, 2.
Державну реєстрацiю проведено 30.06.1994 р. Виконавчим комiтетом Львiвської мiської ради. Реєстрацiйний номер внесення до ЄДР: 1 415 105 0009 010593.

Ми провели аудит фiнансової звiтностi публiчного акцiонерного товариства <Львiвгуртбакалiя> (далi - Товариство), яка включає баланс станом на 31 грудня 2011 року, звiт про фiнансовi результати за 2011 рiк, звiт про рух грошових коштiв за 2011 рiк, звiт про власний капiтал за 2011 рiк та примiтки до рiчної фiнансової звiтностi за 2011 рiк.


Вiдповiдальнiсть управлiнського персоналу за фiнансову звiтнiсть

Управлiнський персонал несе вiдповiдальнiсть за складання i достовiрне подання цiєї фiнансової звiтностi вiдповiдно до нацiональних Положень (стандартiв) бухгалтерського облiку та за такий внутрiшнiй контроль, який управлiнський персонал визначає потрiбним для того, щоб забезпечити складання фiнансової звiтностi, що не мiстить суттєвих викривлень унаслiдок шахрайства або помилки.

Вiдповiдальнiсть аудитора

Нашою вiдповiдальнiстю є висловлення думки щодо цiєї фiнансової звiтностi на основi результатiв проведеного нами аудиту.

Ми провели аудит вiдповiдно до Мiжнародних стандартiв аудиту. Цi стандарти вимагають вiд нас дотримання вiдповiдних етичних вимог, а також планування й виконання аудиту для отримання достатньої впевненостi, що фiнансова звiтнiсть не мiстить суттєвих викривлень.

Аудит передбачає виконання аудиторських процедур для отримання аудиторських доказiв щодо сум i розкриттiв у фiнансовiй звiтностi. Вибiр процедур залежить вiд судження аудитора, включаючи оцiнку ризикiв суттєвих викривлень фiнансової звiтностi внаслiдок шахрайства або помилки. Виконуючи оцiнку цих ризикiв, аудитор розглядає заходи внутрiшнього контролю, що стосуються складання та достовiрного подання суб'єктом господарювання фiнансової звiтностi, з метою розробки аудиторських процедур, якi вiдповiдають обставинам, а не з метою висловлення думки щодо ефективностi внутрiшнього контролю суб'єкта господарювання. Аудит включає також оцiнку вiдповiдностi використаних облiкових полiтик, прийнятнiсть облiкових оцiнок, виконаних управлiнським персоналом, та оцiнку загального подання фiнансової звiтностi.

Ми вважаємо, що отримали достатнi та прийнятнi аудиторськi докази для висловлення нашої думки вiдповiдно до Мiжнародного стандарту аудиту 705 <Модифiкацiя думки у звiтi незалежного аудитора> з урахуванням Мiжнародного стандарту аудиту 706 <Пояснювальнi параграфи та параграфи з iнших питань у звiтi незалежного аудитора>, <Вимог до аудиторського висновку при розкриттi iнформацiї емiтентами цiнних паперiв (крiм емiтентiв облiгацiй мiсцевої позики)>, затверджених рiшенням Державної комiсiї з цiнних паперiв та фондового ринку вiд 29.09.2011 р. №1360 та зареєстрованих в Мiнiстерствi юстицiї України 28.11.2011 р. за №1358I20096, та <Положення щодо пiдготовки аудиторських висновкiв, якi подаються до Державної комiсiї з цiнних паперiв та фондового ринку при розкриттi iнформацiї емiтентами та професiйними учасниками фондового ринку>, затвердженого рiшенням ДКЦПФР вiд 19.12.2006 р. №1528 та зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 23.01.2007 р. за №53I13320 (далi - Положення №1528).

Пiдстава для висловлення умовно-позитивної думки

Вiдповiдно до Положення (стандарту) бухгалтерського облiку 26 <Виплати працiвникам> виплати за невiдпрацьований час, що пiдлягають накопиченню, визнаються зобов'язанням через створення забезпечення у звiтному перiодi. Товариство повинно було створити забезпечення для вiдшкодування наступних (майбутнiх) операцiйних витрат на виплату вiдпусток працiвникам на пiдставi п. 13 та п. 14 П(С)БО 11 <Зобов'язання> та згiдно з Положенням (стандартом) бухгалтерського облiку 26 <Виплати працiвникам> у сумi 205 тис. грн., у тому числi 70 тис. грн. за 2011 рiк та 135 тис. грн. за попереднi роки.
Внаслiдок наведеного вище, в пасивi балансу на 31.12.2011 р. нерозподiлений прибуток (рядок 350 балансу) повинен складати 3 135 тис. грн., пiдсумок роздiлу I <Власний капiтал> (рядок 380 балансу) повинен складати 8 125 тис. грн.; забезпечення виплат персоналу (рядок 400 балансу) повинно складати 205 тис грн., пiдсумок за роздiлом II <Забезпечення наступних витрат i платежiв> (рядок 430 балансу) повинен складати 205 тис грн. У звiтi про фiнансовi результати за 2011 рiк чистий прибуток (рядок 220) повинен складати 1 644 тис. грн. (1 714 тис. грн. - 70 тис. грн.).

Умовно-позитивна думка

На нашу думку, за винятком впливу питання, про яке йдеться у параграфi <Пiдстава для висловлення умовно-позитивної думки>, фiнансовi звiти представляють достовiрно, в усiх суттєвих аспектах фiнансовий стан публiчного акцiонерного товариства <ЛЬВIВГУРТБАКАЛIЯ> на дату 31 грудня 2011 року, його фiнансовi результати, рух грошових коштiв та власного капiталу за рiк, що закiнчився на зазначену дату, у вiдповiдностi до нацiональних Положень (стандартiв) бухгалтерського облiку та враховують вимоги чинного законодавства України.



Пояснювальний параграф

У зв'язку з висвiтленням питань, наведених у пояснювальному параграфi, наша аудиторська думка не змiнюється. Параграф наводиться для бiльш детального розкриття iнформацiї, наведеної у фiнансовiй звiтностi.

Висловлення думки щодо розкриття iнформацiї за видами активiв.

Класифiкацiя та оцiнка основних засобiв, вiдображених у складi необоротних активiв балансу Товариства, вiдповiдають вимогам П(С)БО 7 <Основнi засоби>. Первiсну вартiсть основних засобiв у сумi 10 225 тис. грн. складає їх iсторична (фактична) собiвартiсть та переоцiнена вартiсть. Амортизацiя основних засобiв у 1-му кварталi 2011 р. нараховувалась iз застосуванням норм i методiв, передбачених Законом України <Про оподаткування прибутку пiдприємств> (в редакцiї Закону №283 вiд 22.05.1997 р.). Починаючи з 01.04.2011 р. амортизацiя основних засобiв нараховувалась за прямолiнiйним методом виходячи iз встановлених строкiв корисного використання об'єктiв основних засобiв. На дату балансу накопичений знос основних засобiв складає 5 381 тис. грн.

Групування, визнання та оцiнка нематерiальних активiв Товариства вiдповiдають вимогам П(С)БО 8 <Нематерiальнi активи>. На дату балансу первiсна вартiсть нематерiальних активiв складає 18 тис. грн. Амортизацiя нематерiальних активiв нараховувалась iз застосуванням прямолiнiйного методу. Накопичена амортизацiя нематерiальних активiв на дату балансу складає 13 тис. грн.
Оцiнка запасiв, вiдображених в оборотних активах на дату балансу в сумi 65 тис. грн., здiйснена Товариством згiдно з вимогами П(С)БО 9 <Запаси> за первiсною вартiстю.
Оцiнка товарiв, вiдображених в оборотних активах на дату балансу в сумi 624 тис. грн., здiйснена Товариством згiдно з вимогами П(С)БО 9 <Запаси> за первiсною вартiстю.

Оцiнка поточної дебiторської заборгованостi, вiдображеної в активах балансу, здiйснена в основному вiдповiдно до П(С)БО 10 <Дебiторська заборгованiсть>.
Дебiторська заборгованiсть за товари, роботи, послуги вiдображена в балансi за чистою реалiзацiйною вартiстю в сумi 1 461 тис. грн. (первiсна вартiсть 1 474 тис. грн., створений резерв сумнiвних боргiв - 13 тис. грн.).

Станом на 31.12.2011 р. у складi дебiторської заборгованостi за розрахунками з бюджетом у сумi 172 тис. грн. вiдображено авансовий внесок з податку на прибуток, здiйснений у зв'язку з виплатою дивiдендiв акцiонерам Товариства.

У складi iншої поточної дебiторської заборгованостi в сумi 1 152 тис. грн. розрахунки з iншими дебiторами становлять 52 тис. грн., розрахунки за виданою поворотною фiнансовою допомогою 1 100 тис. грн.

Грошовi кошти та їх еквiваленти, вiдображенi в оборотних активах балансу на дату балансу в сумi 292 тис. грн., є грошовими коштами на поточних банкiвських рахунках Товариства.

Iншими оборотними активами, вiдображеними в балансi в сумi 1 тис. грн., є сальдо за субрахунком 644 <Податковий кредит> за неотриманими податковими накладними.

Витрати майбутнiх перiодiв, вiдображенi в балансi на звiтну дату в сумi 5 тис. грн., є передплатою за перiодичнi видання.

Станом на 31.12.2011 р. загальнi активи Товариства в порiвняннi з даними на початок 2011 року зменшились на 6,9 % i вiдповiдно складають 8 621 тис. грн.

На нашу думку, розкриття iнформацiї за видами активiв подано в фiнансовiй звiтностi достовiрно та повно, вiдповiдно до встановлених вимог чинного законодавства України.

Висловлення думки щодо розкриття iнформацiї про забезпечення наступних витрат i платежiв та зобов'язання.

З урахуванням поправок, наведених у параграфi <Пiдстава для висловлення умовно-позитивної думки>, в балансi Товариства повинно бути вiдображено забезпечення для виплат персоналу за невiдпрацьований час (щорiчнi вiдпустки) згiдно з Положенням (стандартом) бухгалтерського облiку 26 <Виплати працiвникам> у сумi 205 тис. грн.

Визнання та оцiнка поточних зобов'язань, вiдображених в пасивi балансу Товариства, вiдповiдають вимогам П(С)БО 11 <Зобов'язання>. Розмiри зобов'язань Товариства реальнi.
Поточнi зобов'язання вiдображенi на дату балансу за сумою погашення й складають 291 тис. грн.

Кредиторська заборгованiсть за товари, роботи, послуги складає 36 тис. грн.

Поточнi зобов'язання за розрахунками:

з бюджетом складають 145 тис. грн.;
зi страхування - 26 тис. грн.;
з оплати працi - 63 тис. грн.;
з учасниками - 21 тис. грн.

На нашу думку, розкриття iнформацiї за видами зобов'язань, за винятком питання, наведеного в параграфi <Пiдстава для висловлення умовно-позитивної думки>, подано в фiнансовiй звiтностi достовiрно та повно, вiдповiдно до встановлених вимог чинного законодавства України.

Висловлення думки щодо розкриття iнформацiї про власний капiтал.

Структура власного капiталу Товариства вiдповiдає його призначенню, утворення власного капiталу за структурними складовими вiдповiдає нормативним вимогам, зокрема статуту Товариства, Закону України <Про акцiонернi товариства>, П(С)БО 13 <Фiнансовi iнструменти>.

Станом на 31.12.2011 р. вiдображений у статутi та зареєстрований у встановленому порядку статутний капiтал Товариства складає 566 000,00 грн., подiлений на 323 228 простих iменних акцiй номiнальною вартiстю 1,75 грн. i повнiстю оплачений.
Викуплених власних акцiй в Товариства немає.

Нерозподiлений прибуток з урахуванням поправок, наведених у параграфi <Пiдстава для висловлення умовно-позитивної думки>, станом на 31.12.2011 р. повинен складати 3 135 тис. грн. (3 340 - 205), узгоджуватись iз залишками нерозподiленого прибутку на початок звiтного року, який з урахуванням поправок, наведених у параграфi <Пiдстава для висловлення умовно-позитивної думки>, повинен складати 3 891 тис. грн. (4 026 - 135), чистим прибутком за 2011 рiк, який з урахуванням поправок, наведених у параграфi <Пiдстава для висловлення умовно-позитивної думки>, повинен складати 1 644 тис. грн. (1 714 - 70), та використанням нерозподiленого прибутку на виплату дивiдендiв акцiонерам (-2 400 тис. грн.).

На нашу думку, розкриття iнформацiї про власний капiтал в балансi Товариства, за винятком питання, наведеного у параграфi <Пiдстава для висловлення умовно-позитивної думки>, в повнiй мiрi вiдповiдає вимогам чинного законодавства України.

Станом на 31.12.2011 р. власний капiтал Товариства з урахуванням поправок, наведених у параграфi <Пiдстава для висловлення умовно-позитивної думки>, повинен складати 8 125 тис. грн. (8 330 - 205).



Висловлення думки щодо розкриття iнформацiї про обсяг чистого прибутку.

Доходи Товариства, вiдображенi у звiтi про фiнансовi результати за 2011 рiк, реальнi, класифiкованi та оцiненi вiдповiдно до вимог П(С)БО 15 <Дохiд>.

Визнання витрат та їх склад, наведений у звiтi про фiнансовi результати за 2011 рiк, вiдповiдають П(С)БО 16 <Витрати>, за винятком питання, наведеного у параграфi <Пiдстава для висловлення умовно-позитивної думки>.

Чистий прибуток Товариства з урахуванням поправок, наведених у параграфi <Пiдстава для висловлення умовно-позитивної думки>, повинен складати 1 644 тис. грн. (1 714 - 70).

На нашу думку, розкриття iнформацiї про чистий прибуток Товариства, за винятком питання, наведеного у параграфi <Пiдстава для висловлення умовно-позитивної думки>, .вiдповiдає вимогам нацiональних положень (стандартiв) бухгалтерського облiку та чинного законодавства України.


Висловлення думки щодо вiдповiдностi показникiв фiнансової звiтностi.

Показники рiчної фiнансової звiтностi Товариства вiдповiдають даним облiку. Товариством забезпечена порiвняннiсть показникiв балансу станом на 31.12.2011 р., звiту про фiнансовi результати за 2011 рiк, звiту про рух грошових коштiв за 2011 рiк, звiту про власний капiтал за 2011 рiк та примiток до рiчної фiнансової звiтностi за 2011 рiк.


Висловлення думки про показники фiнансового стану.

Фiнансовий стан Товариства визначений вiдповiдно до Положення №1528 за системою загальноприйнятих показникiв та нормативiв згiдно з правилами проведення фiнансового аналiзу на пiдставi даних балансу Товариства станом на 31.12.2011 р. i звiту про фiнансовi результати за 2011 рiк з урахуванням поправок, наведених у параграфi <Пiдстава для висловлення умовно-позитивної думки>.

Коефiцiєнт загальної лiквiдностi визначає ступiнь покриття поточних зобов'язань поточними активами:

рядок 260 активу балансу
К1 = ------------------------------------ = 12,9
рядок 620 пасиву балансу

Теоретично виправдана величина К1 = 2, для деяких сфер бiзнесу нормальне спiввiдношення може коливатись вiд 1,1 до 2,5.

Коефiцiєнт абсолютної лiквiдностi визначає ступiнь покриття поточних зобов'язань поточними фiнансовими iнвестицiями, грошовими коштами та їх еквiвалентами:

сума рядкiв 220,230,240 активу балансу
К2 = ------------------------------------------------------ = 1,0
рядок 620 пасиву балансу

Теоретично виправдане значення К2 = 0,2 - 0,25.

Коефiцiєнт автономiї показує частку власного капiталу в загальнiй вартостi майна:

рядок 380 пасиву балансу
К3 = ------------------------------------- = 0,94
рядок 280 активу балансу

Теоретично виправдане значення К3 = 0,5 - 0,6.

Показники лiквiдностi ПАТ <ЛЬВIВГУРТБАКАЛIЯ> задовiльнi. Показники фiнансової стiйкостi мають високi значення, що свiдчить про неефективне використання активiв та стiйке фiнансове становище Товариства.


Звiт щодо вимог iнших законодавчих i нормативних актiв

Ми розглянули питання, що стосуються виконання Товариством вимог iнших законодавчих i нормативних актiв, зокрема Цивiльного кодексу України, Законiв України <Про акцiонернi товариства> вiд 17.09.2008 р. №514-VI, <Про цiннi папери та фондовий ринок> вiд 23.02.2006 р. №3480-IV, рiшень Нацiональної комiсiя з цiнних паперiв та фондового ринку тощо.

Крiм того, згiдно з МСА 720 <Вiдповiдальнiсть аудитора щодо iншої iнформацiї в документах, що мiстять перевiрену аудитором фiнансову звiтнiсть> ми розглянули iншу iнформацiю, що включена до складу рiчної iнформацiї емiтентiв цiнних паперiв, яка подається до Нацiональної комiсiї з цiнних паперiв та фондового ринку вiдповiдно до вимог глави 2 роздiлу V та додаткiв 37 i 38 <Положення про розкриття iнформацiї емiтентами цiнних паперiв>, затвердженого рiшенням Державної комiсiї з цiнних паперiв та фондового ринку вiд 19 грудня 2006 р. №1591 та зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 5 лютого 2007 р. за №97I13364, iз змiнами та доповненнями (далi - Положення №1591).

Вiдповiдно до МСА 240 <Вiдповiдальнiсть аудитора, що стосується шахрайства, при аудитi фiнансової звiтностi> ми виконали аудиторськi процедури з метою iдентифiкацiї та оцiнки аудитором ризикiв суттєвого викривлення фiнансової звiтностi внаслiдок шахрайства.

У параграфах, наведених нижче, ми висловлюємо свою думку з цих питань.

Параграф щодо вiдповiдностi вартостi чистих активiв Товариства
вимогам чинного законодавства

Вартiсть чистих активiв Товариства станом на 31.12.2011 р., розрахована згiдно з Методичними рекомендацiями щодо визначення вартостi чистих активiв акцiонерних товариств, схвалених рiшенням Державної комiсiї з цiнних паперiв та фондового ринку вiд 17.11.2004 р. №485, з урахуванням поправок, наведених у параграфi <Пiдстава для висловлення умовно-позитивної думки>, дорiвнює:

1. Активи 8 621 тис. грн. , у тому числi:
1.1. Необоротнi активи 4 849 тис. грн.
1.2. Оборотнi активи 3 767 тис. грн.
1.3. Витрати майбутнiх перiодiв 5 тис. грн.

2. Зобов'язання 496 тис. грн. , у тому числi:
2.1. Забезпечення наступних виплат i платежiв 205 тис. грн.
2.2. Поточнi зобов'язання 291 тис. грн.

Чистi активи (п.1 мiнус п.2) 8 125 тис. грн.

Результат порiвняння вартостi чистих активiв (8 125 тис. грн.) та статутного капiталу (566 тис. грн.) свiдчить про те, що вартiсть чистих активiв Товариства є бiльшою вiд його статутного капiталу, тобто вiдсутнi застереження, передбаченi частиною 3 статтi 155 Цивiльного кодексу України вiд 16.01.2003 р. №435-IV.
Отже, вартiсть чистих активiв Товариства вiдповiдає вимогам чинного законодавства.


Параграф щодо наявностi суттєвих невiдповiдностей мiж фiнансовою звiтнiстю, що пiдлягала аудиту, та iншою iнформацiєю, що розкривається емiтентом цiнних паперiв та подається до Комiсiї разом з фiнансовою звiтнiстю

Ми перевiрили iнформацiю Товариства, вiднесену до складу особливої вiдповiдно до частини 1 статтi 41 Закону України <Про цiннi папери та фондовий ринок>.

Протягом звiтного року вiдбувались змiни складу посадових осiб Товариства.
Особливу iнформацiю про змiну складу посадових осiб емiтента розкрито Товариством у встановленому порядку, а саме:
- вiдомостi про змiну складу посадових осiб емiтента на пiдставi рiшення загальних зборiв Товариства, що вiдбулись 30 березня 2011 року, розкрито в установленому порядку 30.03.2011 р.;
- вiдомостi про змiну складу посадових осiб емiтента на пiдставi рiшення Наглядової ради Товариства розкрито в установленому порядку 31.03.2011 р.

Ми перевiрили iншу iнформацiю (фiнансову та нефiнансову), що входить до складу рiчної (за 2011 рiк) iнформацiї Товариства, яка подається до Нацiональної комiсiї з цiнних паперiв та фондового ринку вiдповiдно до Положення №1591.

Ми отримали iншу iнформацiю, що входить до складу рiчної (за 2011 рiк) iнформацiї Товариства, яка подається до Нацiональної комiсiї з цiнних паперiв та фондового ринку, до дати нашого аудиторського звiту.

Пiд час розгляду iншої iнформацiї, що входить до складу рiчної (за 2011 рiк) iнформацiї Товариства, яка подається до Нацiональної комiсiї з цiнних паперiв та фондового ринку, ми не iдентифiкували суттєвої невiдповiдностi (суперечностi) iншої iнформацiї та iнформацiї, яка мiститься у перевiренiй нами фiнансовiй звiтностi.

Пiд час розгляду iншої iнформацiї з метою iдентифiкацiї суттєвих невiдповiдностей ми не отримали вiдомостей про безперечно суттєве викривлення факту.


Параграф щодо виконання значних правочинiв (10 i бiльше вiдсоткiв вартостi активiв товариства за даними останньої рiчної фiнансової звiтностi) вiдповiдно до Закону України <Про акцiонернi товариства>

Ми перевiрили дiючi в 2011 роцi положення Статуту Товариства, в яких визначено додатковi критерiї щодо вiднесення правочину до значного правочину. Так, частиною 27 п. 11.2.2 статтi 11 статуту Товариства передбачено, що наглядова рада попередньо розглядає i погоджує умови господарських договорiв (крiм договорiв про вiдчуження, заставу нерухомого майна та основних засобiв, а також кредитних договорiв та договорiв позики) на суму, що в гривневому еквiвалентi перевищує 100 000,00 євро; частиною 28 п. 11.2.2 статтi 11 статуту Товариства передбачено, що наглядова рада дає дозвiл на договори про вiдчуження, заставу нерухомого майна та основних засобiв незалежно вiд їх вартостi, а також на укладення кредитних договорiв та договорiв позики незалежно вiд їхньої суми.

Виконання значних правочинiв протягом звiтного року здiйснювалось Товариством вiдповiдно до вимог статтi 70 Закону України <Про акцiонернi товариства>, згiдно з якою рiшення про вчинення значного правочину приймається наглядовою радою, якщо ринкова вартiсть майна або послуг, що є його предметом, становить вiд 10 до 25 вiдсоткiв вартостi активiв за даними останньої рiчної фiнансової звiтностi акцiонерного товариства.

Вартiсть активiв Товариства на 01.01.2011 р. складає 9 257 тис. грн. Нижня границя значного правочину, рiшення про вчинення якого приймається наглядовою радою, для Товариства на 2011 рiк складає 9 257 х 10%I100% = 926 тис. грн., верхня границя - 9 257 х 25%I100% = 2 314 тис. грн. Суцiльна перевiрка реєстрiв правочинiв (договорiв), укладених Товариством у 2011 роцi, показала, що Товариство протягом звiтного року вчиняло значнi правочини в зазначених вище вартiсних границях, тому наглядовою радою приймались рiшення про укладення договору про надання поворотної фiнансової допомоги ДП <Кондитерська корпорацiя <РОШЕН> на суму 1 850 тис грн. (протокол вiд 01.04.2011 р.); про укладення договору про надання поворотної фiнансової допомоги ДП <Кондитерська корпорацiя <РОШЕН> на суму 1 100 тис грн. (протокол вiд 20.10.2011 р.); про укладення договору про надання поворотної фiнансової допомоги ДП <Кондитерська корпорацiя <РОШЕН> на суму 1 500 тис. грн. (протокол вiд 29.12.2011 р.).

Отже, вчинення Товариством правочинiв у 2011 р. вiдповiдає нормам законодавства.

Параграф щодо стану корпоративного управлiння, у тому числi стану внутрiшнього аудиту вiдповiдно до Закону України <Про акцiонернi товариства>

Метою виконання процедур щодо стану корпоративного управлiння, у тому числi внутрiшнього аудиту вiдповiдно до Закону України <Про акцiонернi товариства> було отримання доказiв, якi дозволяють сформувати судження щодо:

- вiдповiдностi системи корпоративного управлiння в Товариствi вимогам Закону України <Про акцiонернi товариства> та вимогам Статуту;

- достовiрностi та повноти розкриття iнформацiї про стан корпоративного управлiння в роздiлi рiчного звiту Товариства, який подається до Нацiональної комiсiї з цiнних паперiв та фондового ринку.

Станом на 31.12.2011 р. акцiями Товариства володiло 1 318 акцiонерiв.

Формування складу органiв корпоративного управлiння Товариства здiйснюється вiдповiдно до статей 10, 11, 12. 13 статуту Товариства.

Протягом звiтного року в Товариствi функцiонували такi органи корпоративного управлiння:
- загальнi збори акцiонерiв Товариства,
- наглядова рада Товариства,
- виконавчий орган - дирекцiя Товариства,
- ревiзiйна комiсiя Товариства.

Вiдповiдно до частини 1 статтi 56 Закону України <Про акцiонернi товариства> наглядова рада акцiонерного товариства може утворювати постiйнi чи тимчасовi комiтети, у тому числi комiтет з питань аудиту. З метою забезпечення дiяльностi комiтету з питань аудиту наглядова рада може прийняти рiшення щодо запровадження в товариствi посади внутрiшнього аудитора (створення служби внутрiшнього аудиту).

Наглядова рада Товариства не приймала рiшень щодо утворення комiтету з питань аудиту та щодо запровадження в Товариствi посади внутрiшнього аудитора (створення служби внутрiшнього аудиту).

Кiлькiсний склад сформованих органiв корпоративного управлiння Товариства вiдповiдає вимогам Закону України <Про акцiонернi товариства> та статуту Товариства.
Функцiонування органiв корпоративного управлiння регламентується статтями 9, 10, 11, 12 i 13 статуту Товариства. Окремих документiв, що регулювали б дiяльнiсть органiв корпоративного управлiння, Товариство не приймало.

Щорiчнi загальнi збори акцiонерiв проводились з дотриманням термiну, визначеному Законом України <Про акцiонернi товариства> - до 30 квiтня.

Фактична перiодичнiсть засiдань наглядової ради вiдповiдає строкам, визначеним Законом України <Про акцiонернi товариства> та вимогам статуту Товариства. Протягом 2011 року проведено 11 засiдань наглядової ради Товариства.
Протягом звiтного року дирекцiя Товариства здiйснювала поточне управлiння його фiнансово-господарською дiяльнiстю в межах повноважень, якi встановлено статутом Товариства.

Змiни у складi посадових осiб Товариства протягом звiтного року були такi:
- 30 березня 2011 р. - призначено членiв Наглядової ради на новий строк;
- 31 березня 2011 р. - призначено голову Наглядової ради - Ярандiна В.А.

Контроль за фiнансово-господарською дiяльнiстю Товариства протягом звiтного року здiйснювався ревiзiйною комiсiєю. Спецiальнi перевiрки протягом звiтного року ревiзiйною комiсiєю не проводились.

На дату надання цього Звiту ревiзiйною комiсiєю Товариства завершено перевiрку фiнансово-господарської дiяльностi Товариства за 2011 р.

Звiт ревiзiйної комiсiї за наслiдками перевiрки фiнансово-господарської дiяльностi товариства за 2011 рiк не мiстить суттєвих зауважень щодо порушення законодавства пiд час провадження фiнансово-господарської дiяльностi, а також встановленого порядку ведення бухгалтерського облiку та подання звiтностi, й пiдтверджує достовiрнiсть та повноту даних фiнансової звiтностi за 2011 рiк.

Протягом звiтного перiоду не було змiн зовнiшнього аудитора Товариства. Затвердження зовнiшнього аудитора - ТОВ АФ <Контракти Аудит> (iдентифiкацiйний код за ЄДРПОУ 20845165) здiйснено рiшенням наглядової ради Товариства (протокол вiд 20.12.2011 р.).

Результати перевiрки стану корпоративного управлiння Товариства свiдчить, що прийнята та функцiонуюча система корпоративного управлiння в Товариствi вiдповiдає вимогам Закону України <Про акцiонернi товариства> та Статуту Товариства, а наведена у рiчному звiтi повно та достовiрно розкриває фактичний склад органiв корпоративного управлiння та результати їх функцiонування.


Параграф щодо iдентифiкацiї та оцiнки аудитором ризикiв суттєвого викривлення фiнансової звiтностi внаслiдок шахрайства

Згiдно з МСА 240 <Вiдповiдальнiсть аудитора, що стосується шахрайства, при аудитi фiнансової звiтностi> пiд час виконання процедур оцiнки ризикiв i пов'язаної з ними дiяльностi для отримання розумiння суб'єкта господарювання та його середовища, включаючи його внутрiшнiй контроль, як цього вимагає МСА 315 , ми виконали процедури, необхiднi для отримання iнформацiї, яка використовується пiд час iдентифiкацiї ризикiв суттєвого викривлення внаслiдок шахрайства.

Нами були поданi запити до управлiнського персоналу та iнших працiвникiв суб'єкта господарювання, якi, на нашу думку, можуть мати iнформацiю, що, ймовiрно, може допомогти при iдентифiкацiї ризикiв суттєвого викривлення внаслiдок шахрайства або помилки.

Нами були проведенi аналiтичнi процедури наприкiнцi аудиту пiд час формулювання загального висновку для засвiдчення того, чи узгоджується фiнансова звiтнiсть iз розумiнням нами суб'єкта господарювання.

Отримана нами iнформацiя не свiдчить про ризики суттєвого викривлення фiнансової звiтностi Товариства внаслiдок шахрайства.


Основнi вiдомостi про аудиторську фiрму.

Повне найменування: товариство з обмеженою вiдповiдальнiстю Аудиторська фiрма <Контракти-Аудит>.
Iдентифiкацiйний код за ЄДРПОУ: 20845165.
Свiдоцтва про внесення до реєстрiв аудиторських фiрм:
№0705 про внесення до Реєстру аудиторських фiрм та аудиторiв, видане згiдно з рiшенням Аудиторської палати України вiд 26.01.2001 р. №98 та продовжене рiшенням Аудиторської палати України вiд 04.11.2010 р. №221I3 до 04.11.2015 р.;
серiя АБ №000006 про внесення до реєстру аудиторiв та аудиторських фiрм, якi можуть проводити аудиторськi перевiрки фiнансових установ, що здiйснюють дiяльнiсть на ринку цiнних паперiв, видане згiдно з рiшенням ДКЦПФР вiд 01.02.2007 р. №257 (реєстрацiйний номер 6) строком дiї до 04.11.2015 р.
Мiсцезнаходження: м. Львiв, вул. Зелена,109.
ТелефонIфакс: (032) 294-96-61, 294-96-62.

Аудит проведений згiдно з договором бIн вiд 03.01.2012 p. мiж товариством з обмеженою вiдповiдальнiстю Аудиторська фiрма <Контракти-Аудит> та публiчним акцiонерним товариством <ЛЬВIВГУРТБАКАЛIЯ>.

Аудит фiнансової звiтностi Товариства розпочато 03.01.2012 р. i закiнчено 30.03.2012 р.


Фiнансовий директор-аудитор
ТОВ АФ <Контракти-Аудит>
(сертифiкат аудитора А№002124) Єлiсєєв А.В.

30 березня 2012 року

м. Львiв, вул. Зелена, 109, к. 305
Інформація про основні види продукції або послуг, що їх виробляє чи надає емітент, перспективність виробництва окремих товарів, виконання робіт та надання послуг; залежність від сезонних змін; про основні ринки збуту та основних клієнтів; основні ризики в діяльності емітента, заходи емітента щодо зменшення ризиків, захисту своєї діяльності та розширення виробництва та ринків збуту; про канали збуту й методи продажу, які використовує емітент; про джерела сировини, їх доступність та динаміку цін; інформація про особливості стану розвитку галузі виробництва, в якій здійснює діяльність емітент, рівень впровадження нових технологій, нових товарів, його положення на ринку; інформація про конкуренцію в галузі, про особливості продукції (послуг) емітента; перспективні плани розвитку емітента; кількість постачальників за основними видами сировини та матеріалів, що займають більше 10 відсотків в загальному об'ємі постачання Основний вид дiяльностi пiдприємства спрямований на здавання в найм (оренду) власного нерухомого майна, транспортна обробка вантажiв (надання послуг по вантажних роботах), зарядка електронавантажувачiв, надання послуг по використанню залiзничної пiд"їздної колiї. Товариство працює тiльки на внутрiшньому ринку. Вiд сезонних змiн надання послуг не залежить. Основними клiєнтами товариства є: Товариство з обмеженою вiдповiдальнiстю "Бренд-С", Товариство з обмеженою вiдповiдальнiстю "Укравтозапчастина", Приватне пiдприємство "Зорепад-Люкс" та iншi.
Інформація про основні придбання або відчуження активів за останні п'ять років. Якщо підприємство планує будь-які значні інвестиції або придбання, пов'язані з його господарською діяльністю, їх необхідно описати, включаючи суттєві умови придбання або інвестиції, її вартість і спосіб фінансування За 5 останнiх рокiв пiдприємством придбано 1431,2 тис.грн. та вiдчужено 100,0 тис. грн. необоротних активiв.
Інформація про основні засоби емітента, включаючи об'єкти оренди та будь-які значні правочини емітента щодо них; виробничі потужності та ступінь використання обладнання; спосіб утримання активів, місцезнаходження основних засобів. Екологічні питання, що можуть позначитися на використанні активів підприємства, інформація щодо планів капітального будівництва, розширення або удосконалення основних засобів, характер та причини таких планів, суми видатків, в тому числі вже зроблених, опис методу фінансування, прогнозні дати початку та закінчення діяльності та очікуване зростання виробничих потужностей після її завершення Пiдприємство має власнi основнi засоби виробничого i невиробничого призначення, а саме:
-будiвлi та споруди;
-машини та обладнання;
-транспортнi засоби та iнше.
Виробничi потужностi:
пiд об'єкти оренди корисна площа станом на 31.12.2011 р. становить 26075.1 кв.м.
Всього надано в оренду 20510.1 кв.м., з них:
-пiд оренду складських примiщень 17995 кв.м.;
-пiд офiснi примiщення 1483 кв.м.;
-iншi площi (магазин, гараж, загорожа та iн.) 1032.1 кв.м.
З орендарями, яким площа товариства була надана в оренду було укладено договори найму (оренди) нежитлових примiщень. Значними орендарями є ТзОВ "Бренд-С", ТзОВ "Укравтозапчастина", ПП "Зорепад-Люкс", ТзОВ "Фоззi-Фуд", ТзОВ "Торгова компанiя "Мегаполiс Україна", ФОП Яхнич О.В., ТзОВ "Галмет Україна", ПАТ "Новий стиль" та iншi.
Товариство обслуговують двi автомашини ГАЗ 33072 для вивозу смiття та IЖ 27175 з об'ємом двигуна V-1568 см.куб. для виробничих потреб. Крiм того, для прибирання територiї є трактор колiсний МТЗ-82 з об'ємом двигуна 4750см.куб. i трактор гусеничний Д-606.

Спосiб утримання активiв:
Всi активи товариства рахуються на балансi пiдприємства, з урахуваннямм амортизацiї. Використовуються активи - сдавання в найм (оренду) пiд складськi та офiснi примiщення. При необхiдностi проводяться ремонтнi роботи активiв товариства.
Мiсцезнаходження основних засобiв: м.Львiв, вул.Бузкова, №2.
Екологiчне питання:
На складах товариства, в орендованих примiщення, складуються та зберiгаються продовольчi товари та промисловi товари, а саме: кондитерськi вироби, книжки, iграшки, канцтовари. На складах не зберiгаються товари, якi негативно впливають на екологiю, що може позначитися на використаннi активiв пiдприємства.
Товариство не планує будь-якого капiтального будiвництва, розширення або удосконалення основних засобiв.
Пiдприємство не орендує основних засобiв.
Інформація щодо проблем, які впливають на діяльність емітента; ступінь залежності від законодавчих або економічних обмежень Iстотними проблемами, що впливають на дiяльнiсть пiдприємства є:
- нестабiльнiсть податкового законодавства;
- нестабiльнiсть нацiональної валюти
Інформація про факти виплати штрафних санкцій (штраф, пеня, неустойка) і компенсацій за порушення законодавства За звiтний перiод порушення чинного законодавства не було, в зв'язку з чим штрафи не виплачувались.
Опис обраної політики щодо фінансування діяльності емітента, достатність робочого капіталу для поточних потреб, можливі шляхи покращення ліквідності за оцінками фахівців емітента У звiтньому перiодi пiдприємство не користувалося кредитними ресурсами банкiвських установ, емiсiя акцiй не проводилась.В цiлому спостерiгається збiльшення власного капiталу за рахунок отриманого прибутку.
Інформація про вартість укладених, але ще не виконаних договорів (контрактів) на кінець звітного періоду (загальний підсумок) та про очікувані прибутки від виконання цих договорів Смета про очiкуванi прибутки та витрати не складається. Прибутки визначаються по факту, тобто за фактично наданими послугами.
Стратегія подальшої діяльності емітента щонайменше на рік (щодо розширення виробництва, реконструкції, поліпшення фінансового стану, опис істотних факторів, які можуть вплинути на діяльність емітента в майбутньому) В 2012 роцi пiдприємство планує провести низку засобiв щодо покращення фiнансового стану пiдприємства, а саме:
- максимальна здача майна в оренду;
- збiльшення об'єму надання комплексних послуг.
Опис політики емітента щодо досліджень та розробок Не проводиться.
Інформація щодо судових справ, стороною в яких виступає емітент, його дочірні підприємства або його посадові особи (дата відкриття провадження у справі, сторони, зміст та розмір позовних вимог, найменування суду, в якому розглядається справа, поточний стан розгляду). У разі відсутності судових справ про це зазначається 30.06.2010 р. ПАТ "Львiвгкртбакалiя" звернулося з позовом до Господарського суду Львiвської областi про стягнення заборгованостi в сумi 14205 грн. 38 коп., яка виникла у зв'язку з неоплатою ТзОВ "Полюс-Плюс" орендної плати.
Ухвала Господарського суду Львiвської областi вiд 06.07.2010 р. про порушення справи. Рiшенням Господарського суду Львiвської областi вiд 07.09.2010 р. позов задоволено частково в сумi 12635.63 грн. (за мiнусом суми, яку вiдповiдач перерахував на протязi розгляду справи в судi).
03.11.2010 р. ПАТ "Львiвгуртбакалiя" направило до Шевченкiвського вiддiлу Державної виконавчої служби заяву про примусове виконання Рiшення Господарського суду Львiвської областi вiд 07.09.2010 р.
Постанова Шевченкiвського вiддiлу ДВС Львiвського МУЮ про вiдкриття виконавчого провадження вiд 21.12.2010р. На наш запит вiд 09.02.2011 р. про стан виконання Рiшення Шевченкiвський вiддiл ДВС Львiвського МУЮ направив лист 04.03.2011 р. №В-5I306I09-21I4243 про вжитi заходи щодо повного i неупередженого примусового виконання рiшення суду.
Станом на 18.04.2012 р. заборгованiсть складає суму: 8107.14 грн. - боргу, 2270.80 грн. - пеня, 916.74 грн. - iнфляцiї, 314.65 грн. - 3% рiчних, 142.10 грн. - держмито, 236 грн. - витрати на iнформацiйно-технiчне забезпечення.
Інша інформація, яка може бути істотною для оцінки інвестором фінансового стану та результатів діяльності емітента, у тому числі, за наявності, інформацію про результати та аналіз господарювання емітента за останні три роки у формі аналітичної довідки в довільній формі Вiдсутня.